Filmsterren lezen toneelklassiekers voor

In Amerika is het een goede trend om geld op te halen voor zieke kindertjes of gewoon voor nieuwe theaterprojecten. Bekende film- en theateracteurs lezen klassiekers op het toneel. Dat betekent dat ze de voorstelling een soort van spelen, maar dan wel met het script in de hand. Eenmalig. In november wordt het druk met Benefit Play Readings zoals dit zo mooi heet. Alec Baldwin speelt Claudius in Shakespeares Hamlet, om daarmee een nieuw theatergezelschap te helpen oprichten. Hij is op 19 november te zien. Cynthia Nixon, Miranda uit Sex & The City leest Hate Mail op 6 december. Het geldt dat ze daarmee ophaalt is voor gratis naschoolse theaterprojecten in New York. Volgens mij is dit niet eens zo slecht idee om in Nederland uit te proberen. De musicalbenefietconcerten hebben we de afgelopen jaren al zien ontstaan. Nu is het woord aan het toneel. Neem een klassieker, gooi er een paar grote namen bij, huur een theater, maak er een staged reading van en haal geld op voor een goede zaak!

Lees ook:Teorema geselecteerd voor NY Lincoln Center Festival
Lees ook:Topcast in verfilming Shakespeares ‘Storm’
Lees ook:Willem Nijholt weer het podium op
Lees ook:Het einde van d’Electrique
Lees ook:Anne Wil Blankers op toneel met De grote zaal

1 Reacties // Reageer

One thought on “Filmsterren lezen toneelklassiekers voor

  1. Martijn

    En het goede doel is: ondersteuning van de kunstensector! Nu kabinet Wilders eh… Rutte 1 de subsidiekraan dichter draait, zijn er vast veel kunstenaars die tijd over hebben om hun eveneens noodlijdende collega’s te beneficiëren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>