Robin Williams in stuk over Irak

Acteur en filmster Robin Williams speelt naar alle waarschijnlijkheid in het toneelstuk Bengal Tiger at the Bagdad Zoo op Broadway, zo laat de regisseur Moises Kaufman in de New York Times weten. In het stuk kruisen de levens van twee Amerikaanse soldaten met heimwee, een Iraakse vertaler, de geesten van Saddam Husseins zonenen Uday en Ousay en een Bengaalse tijger elkaar. Williams zal de rol van tijger gaan spelen. Bengal Tiger was genomineerd voor de Puliter Prize voor Drama 2010. Williams werd bekend door zijn rol als Mork in de serie Mork & Mindy en vele films zoals Good Moning Vietnam, Alladin, Mrs. Doubtfire en Good Will Hunting, waarvoor hij een Oscar kreeg. Op het podium speelde hij o.a. Estragon in Wachten op Godot. Bengal Tiger ging in mei 2010 in première, hieronder een registratie van de premièreavond.

Lees ook:Franse Isabelle Huppert op Nederlands toneel
Lees ook:Isabelle Huppert als Blanche op Holland Festival
Lees ook:Lou Landré even terug bij Nationale Toneel
Lees ook:Uitstelgedrag en writersblocks
Lees ook:Acteur Kees Brusse overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>