Tentoonstelling theaterfotograaf Van Lingen

Jean van Lingen (1954, Frankrijk) volgt al sinds 1984 als fotograaf de ontwikkeling van het multiculturele theater in Nederland. Bijzonder aan Van Lingen’s foto’s is zijn belichtingstechniek waarmee hij zowel zwarte als witte personen goed op één foto krijgt. Vandaag wordt een, door MC en Theater Instituut Nederland (TIN) georganiseerde, oeuvretentoonstelling van zijn werk geopend. Deze tentoonstelling is de eerste in een reeks die het TIN tot eind 2011 organiseert en is tot en met 19 december 2010 te zien in het MC Theater.

Openingstijden tentoonstelling
De tentoonstelling is dagelijks geopend tussen 15:00 en 17:00 u en op voorstellingsavonden in het MC Theater. Plaats: MC Theater, Polonceaukade 5, 1014 DA Amsterdam. In 2011 is hij ook op andere locaties te zien.

Foto: Jean van Lingen
Alida Neslo (rechts) en Eugène Bervoets in ‘Bite’
De Nieuw Amsterdam en Tie 3 Theater van de Derde Wereld, 1990

Lees ook:Theaterinstituut gaat verhuizen
Lees ook:Cultureel hart Amsterdam krimpt
Lees ook:Productiehuis MC opent eigen theater
Lees ook:De mooiste theaterfoto´s bij elkaar
Lees ook:De backstage-geheimen ontrafeld…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>