Oerol krijgt subsidie

In 2008 diende theaterfestival Oerol een aanvraag in voor een vierjarige subsidie in de Basis Infra Structuur (BIS). Deze aanvraag werd afgewezen op grond van het niet voldoen aan de formele subsidiecriteria, ondermeer dat Oerol niet theater over de hele breedte zou representeren. De aanvraag werd echter niet ter beoordeling voorgelegd aan de Raad voor Cultuur maar direct doorgestuurd naar het Fonds Podiumkunsten. Oerol is vervolgens tegen dit besluit in bezwaar en beroep gegaan. In april verklaarde de rechtbank het bezwaar van oerol gegrond en de minister moest de aanvraag opnieuw bekijken, in overleg met de Raad van Cultuur. Vandaag laat Oerol weten dat de Raad het ministerie positief heeft geadviseerd.

Hiermee volgt de Raad het vonnis van de Rechtbank om Oerol alsnog op te nemen in de BIS. Oerol wacht nu het definitieve besluit van de minister op het advies van de Raad en het vonnis van de Rechtbank af, maar is opgetogen over het nieuws. Oprichter en creatief directeur van Oerol Joop Mulder: “Een zeer positief bericht, deze erkenning van locatietheater is een fantastisch cadeau voor ons lustrumjaar”. Oerol viert in 2011 van 17 t/m 26 juni haar 30-jarige jubileum.

Lees ook:Bezwaar Oerol tegen OC&W gegrond verklaard
Lees ook:Els inc. sluit de deuren
Lees ook:Kwatta wint hoger beroep tegen Raad voor Cultuur
Lees ook:Suburbia krijgt toch subsidie
Lees ook:11 mei debat advies Raad voor Cultuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>