Uitstelgedrag en writersblocks

Vanaf 10 oktober aanstaande is iedere zondag om 13.00 uur de 11-delige serie The Procrastinators te zien op www.limboland.tv. Deze nieuwe serie korte films van Lernert Engelberts en Sander Plug gaat over procrastinatie. In The Procrastinators wordt dit fenomeen belicht, oftewel writersblock, concentratie en de schone kunst van het lanterfanten van kunstenaars, schrijvers en filmmakers. Elf bekende kunstenaars -acteurs, schrijvers, filmmakers- denken hardop na over het werken richting een deadline en de kunst van het uitstellen. In de eerste aflevering is te zien wat Frank Houtappels, scenarioschrijver van onder meer ‘t Schaep met de 5 Pooten, doet om zijn procrastinatiegedrag te overwinnen.

Naast Houtappels vertellen ook Arjan Ederveen, Alex Klaassen, Bert Kommerij, Pieter Kramer, Coco Schrijber en Micha Wertheim in deze serie over hún worstelingen met onverbiddelijke deadlines.

Makers van The Procrastinators Lernert Engelberts (regisseur/schrijver) en Sander Plug (ontwerper/filmmaker): ‘Je kunt op vele manieren procrastineren, masturbatie werd zelfs genoemd, maar internet is wel het grootste probleem. Veel scheppende mensen verbloemen dat ze procrastineren en noemen het research. Zo spraken we een documentairemaker die al drie jaar bezig is met research, maar hij weet nog steeds niet waar de documentaire over gaat.’

Lees ook:Nasr, Scholten van Aschat en Simons in discussie over kunst
Lees ook:Pia Douwes en Rick Engelkes in Kramer vs Kramer
Lees ook:International Community Arts Festival in Rotterdam
Lees ook:Snorro verfilmd!
Lees ook:Nominaties ‘Gouden Bouwmeester’ bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>