Theatermaakster Broeder ontvangt toelage

Het Cultuurfonds Theater Stipendium gaat dit jaar naar theatermaakster Alexandra Broeder. Met de toelage van 75.000 euro kan Broeder een theaterproductie ontwikkelen. Dat heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds, initiatiefnemer, donderdag bekendgemaakt. Alexandra Broeder studeerde in 2003 als theatermaakster af aan de Toneelacademie Maastricht. Na haar opleiding werkte ze bij theaterwerkplaats Gasthuis in Amsterdam. Vanaf 2007 maakt Broeder voorstellingen voor een volwassen publiek, waarin uitsluitend kinderen spelen.

Het Cultuurfonds Theater Stipendium helpt theatermakers, die middenin hun carrière zitten, aan een nieuwe uitdaging. Tot en met 2013 geeft het fonds jaarlijks een toelage aan hen. Het Theater Instituut Nederland is bij dit initiatief als partner betrokken. (ANP)

Lees ook:Toneelschrijver Bo Tarenskeen krijgt eerste beurs van Cultuurfonds
Lees ook:Pubers met Silvia Kristel op toneel
Lees ook:Je wint een prijs… en dan?
Lees ook:Tweede genomineerde BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009 bekend
Lees ook:That Night Follows Day eenmalig in Leiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>