Ook Karakter genomineerd voor Toneel Publieksprijs

Na De Wijze Kater van Het Toneelspeelt, is ook het toneelstuk Karakter, met onder anderen Joost Prinsen en Waldemar Torenstra, is genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs. Dit maakte theaterbureau Hummelinck Stuurman donderdag bekend. Karakter is het eerste deel van de serie Nederlandse Literaire Klassiekers. De toneelbewerking van Bordewijks meesterwerk is de tweede voorstelling die kans maakt op de prijs.

Op speciale stemavonden in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Later volgt nog een stemronde op internet.

De uitreiking van de prijs heeft plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 11 september 2011 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Lees ook:La voix humaine genomineerd voor publieksprijs
Lees ook:Nominatie Publieksprijs voor Op Hoop van Zegen
Lees ook:De wijze kater in race om AVRO Toneelprijs
Lees ook:Ultimo genomineerd voor AVRO Toneel Publieksprijs
Lees ook:Napoleon op Sint-Helena genomineerd voor Toneel Publieksprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>