24-uurs theatermarathon voor Namibië

Van donderdag 30 september 12.00 uur tot vrijdag 1 oktober 12.00 uur organiseren deelnemers van de opleiding Sociaal cultureel werker-theater (SCW-theater) een 24-uurs theatermarathon. Gedurende een dag en een nacht is er een grote verscheidenheid aan acts te zien, waarvan sommigen door de deelnemers zelf verzorgd worden. Maar er zijn ook artiesten van buitenaf benaderd. Het programma bestaat uit een mix van monologen, fragmenten uit voorstellingen, dans, muziek en nog veel meer. Een van de hoogtepunten is de band `Make Believe’. Ook is er buiten op het plein voor het ROC Friese Poort gebouw een spectaculaire vuurshow te zien. Het doel van de marathon is het inzamelen van geld voor het Namibië-project van de opleiding SCW-theater.

Ieder jaar gaan de vierdejaars deelnemers van SCW-theater tweeëneenhalve week naar Gobabis in Namibië. Daar maken zij theater met kansarme kinderen uit sloppenwijken en ze organiseren het Gobabis Drama & Art Festival. Dit jaar vertrekken de deelnemers op 24 oktober. Het project bestaat al zeven jaar en wordt ieder jaar groter en professioneler.

De marathon wordt gehouden bij het ROC Friese Poort, in de Herman van Veenzaal, Wilaarderburen 1 te Leeuwarden. Vanaf 12.00 uur is er een doorlopend programma en de toegang bedraagt € 3,00. Tussen 23:00 en 7:30 uur zijn de deuren dicht. Toeschouwers kunnen dan de zaal wel verlaten, maar er worden geen mensen meer toegelaten. Op 1 oktober gaan na 7.30 uur de theaterdeuren weer open.

Lees ook:NNT zoekt jonge talenten
Lees ook:Nieuwe naam Opleiding Theatermaken
Lees ook:Toneelgroep De Appel met 2 producties naar Oerol
Lees ook:Lot theaterschool ISH onzeker
Lees ook:De weg naar de roem – deel VI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>