Tinker Bell krijgt ster op Walk of Fame

Tinker Bell, het elfje uit het toneelstuk, de roman en de film Peter Pan, heeft een ster gekregen op de Walk of Fame in Hollywood. Het is de 2418e ster op het beroemde trottoir langs Hollywood Boulevard en Vine Street. Dat bericht LA Daily News.

Tinker Bell, die in het leven werd geroepen door de Schotse auteur James Barrie, is inmiddels uitgegroeid tot een icoon. Oorspronkelijk werd ze neergezet als een vliegend lichtpuntje. Ze werd een bekend karakter van Disney toen in 1953 de animatiefilm Peter Pan verscheen.

Tinker Bell is niet het eerste fictieve figuur dat een ster krijgt. Eerder gingen onder anderen Bugs Bunny, Donald Duck, Shrek en The Simpsons haar voor. The Hollywood Walk of Fame is bijna 4 kilometer lang. (ANP)

Lees ook:Jane Fonda weer op het toneel
Lees ook:Boete en rijontzegging voor Johnny Kraaijkamp
Lees ook:Vijf fotografen genomineerd voor TheaterFotoPrijs 2011
Lees ook:Annie M.G. Schmidt’s Minoes naar het theater
Lees ook:Peter Faber richt stichting op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>