Gids: vanavond Opening Night on tv

Nederland 2 brengt ook dit jaar weer zes bijzondere toneelstukken op televisie onder de noemer: Toneel op 2. Met Toneel op 2 kunnen kijkers thuis genieten van zes producties die speciaal voor televisie werden opgenomen. Op 17 september om 23.15 uur  is Opening Night van Toneelgroep Amsterdam aan de beurt. Vlak voor de première is Myrtle Gordon getuige van de dood van één van haar trouwste fans, Nancy. Ze kan de beelden van het ongeluk niet vergeten en het spelen van haar rol raakt onlosmakelijk verbonden met de dood van het meisje. Myrtles collega’s zien hoe ze langzaam in een depressie raakt. Opening Night is een bewerking van de gelijknamige film van John Cassavetes. Elsie de Brauw, die Myrtle speelt, ontving voor haar rol de Theo d’Or, de belangrijkste toneelprijs voor actrices.

Lees ook:Honderdste keer Opening Night
Lees ook:Een week lang TA op tv
Lees ook:Gids: vanavond La Voix Humaine on tv
Lees ook:Van Hove’s Opening Night in New York
Lees ook:Johan Simons ontvangt eredoctoraat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>