Toneelschuur en Ro Theater werken samen

Nieuw regietalent krijgt de komende jaren een kans in de samenwerking tussen Toneelschuur Producties en het Ro Theater. Het eerste resultaat van deze nieuwe alliantie is de monoloog Koliek van Rainald Goetz, in regie van Karin Netten. Netten maakt met Koliek haar debuut bij Toneelschuur Producties. Haar afstudeervoorstelling De Nacht, de Moeder van de Dag kreeg een eervolle vermelding van de Ton Lutz jury op het ITs Festival 2008. Netten noemt Koliek een ‘meesterwerk der taalkots’.

Ze regisseert repertoiretoneel, muziektheater en maakt voorstellingen vanuit improvisatie. Ook werkt ze als vaste freelance regieassistent van Alize Zandwijk bij het Ro Theater. Net als haar leermeester schuwt deze jonge regisseuse fantasie en theatraliteit niet, maar omarmt ze deze juist. Koliek gaat op zaterdag 2 oktober in première en is tot en met 16 oktober exclusief te zien in de Toneelschuur in Haarlem. 

Over het stuk
Een man (Roland Haufe) is zich aan het dood drinken. Hij wil niets meer te maken hebben met het bestaan. Maar in de laatste zeventien seconden van zijn leven gaan zijn gedachten als een wild dier tekeer. Terwijl de zintuigen een voor een uitvallen en het lichaam langzaam de strijd opgeeft, probeert zijn geest in een ultieme krachtsinspanning van levenslust de zin van het bestaan te vangen.

Meer informatie: www.toneelschuur.nl

Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:Festivalvoorstelling Dantons Dood eerste in tunnel Adam CS
Lees ook:Amsterdamse regiestudenten tonen werk in Toneelschuur
Lees ook:Thibaud Delpeut op eigen benen
Lees ook:Speel jij mee in Starring#17?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>