Ariane Schluter krijgt Theo Mann-Bouwmeesterring

Na maar liefst 16 jaar zal actrice Anne-Wil Blankers de Theo Mann-Bouwmeesterring doorgeven aan Ariane Schluter, vaste actrice van het Nationale Toneel. De ring is een persoonlijke toneelprijs en wordt doorgegeven van actrice aan een actrice, die in haar ogen een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het Nederlandse toneel. Het moment van de overhandiging zal plaatsvinden in oktober na afloop van een voorstelling van Verre Vrienden van het Nationale Toneel waar Ariane Schluter op dat moment in speelt. De datum van deze feestelijke bijeenkomst in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

De Theo Mann-Bouwmeesterring
In 1911 werd door het publiek – ter ere van haar 40 jarige jubileum – aan actrice Theo Mann-Bouwmeester de gelijknamige ring geschonken. Hiermee is een traditie in gang gezet. Na Theo Mann-Bouwmeester hebben slechts 4 actrices de ring gedragen: Else Mauhs (1934), Caro van Eyck (1959), Annet Nieuwenhuijzen (1980) en Anne-Wil Blankers (1994). Ariane Schluter is de zesde persoon die de Theo Mann-Bouwmeesterring ontvangt.

Actrice Ariane Schluter
Ariane Schluter (1966) speelde na haar eindexamen aan de Toneelschool van Maastricht in producties van diverse toneelgezelschappen en is ook te zien in televisieseries en films. Twee jaar achtereen, in 2003 en 2004, won zij de Theo d’Or – de toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol van een theaterproductie. Sinds 2007 is Ariane Schluter vast verbonden aan het Nationale Toneel en schitterde hier o.a. in Liaisons Dangereuses, Medea en Tirza.
Vanaf 5 oktober is Ariane Schluter te zien in Alan Ayckbourn’s komedie Verre Vrienden bij het Nationale Toneel.

Lees ook:Ariane Schluter vertelt over Medea…
Lees ook:Lineke Rijxman genomineerd voor Theo d’Or 2009
Lees ook:Ariane Schluter op het witte doek
Lees ook:Job Gosschalk debuteert als toneelregisseur
Lees ook:Vera Mann hervat rol in Duet for One

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>