Jon van Eerd wint Gouden Notenkraker

Acteur Jon van Eerd is op maandag 23 augustus in Paradiso, in de categorie Toneel, de winnaar geworden van de Gouden Notenkraker. In de sectie Muziek won Ellen Ten Damme de prijs van NORMA en SENA, waarmee acteurs en muzikanten elkaar eren voor hun verdiensten in de podiumkunsten. Carice van Houten en Ilse De Lange vielen in 2009 in de prijzen. Naast Van Eerd werden Ariane Schluter en Porgy Franssen genomineerd. Ten Damme nam het op tegen Stef Bos en Alain Clark. Deze artiesten kwamen in aanmerking voor de Gouden Notenkraker door de mate van invloed op de ontwikkeling van het betreffende genre en de “live” aspecten hiervan. Daarnaast is er gekeken naar de verdiensten van de genomineerden voor de podiumkunsten in het algemeen.

De winnaars worden door collega musici en acteurs gekozen. Het juryrapport zegt over Van Eerd: “Begeestert niet alleen zijn publiek maar tevens zijn collega’s. Zijn productie ‘Oranje Boven’ geeft komedie een nieuwe dimensie mee”. Net als vorig jaar maakt de NPS ook nu weer een televisieregistratie van de uitreiking die 26 augustus op Nederland 2 te zien zal zijn.

Lees ook:Publiek gezocht bij interview Jon van Eerd
Lees ook:Jon van Eerd schrijft comedy
Lees ook:Johan Kaartprijs voor Jon van Eerd
Lees ook:Oeuvreprijs voor Joop van den Ende
Lees ook:Oranje Boven dingt mee naar Toneelprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>