Nieuwe regisseurs bij De Appel

Het theaterseizoen 2009/2010 kenmerkte zich bij De Appel o.a. door het enorme succes van de theatermarathon Tuin van Holland, in een eindregie van Aus Greidanus sr. Op vrijdag 27 augustus opent het gezelschap het nieuwe theaterseizoen dan ook met een serie extra voorstellingen. Maar dat is de enige herhaling van ‘oud’ werk. 2010/2011 staat in het teken van vernieuwing. Naast de vaste Appelacteurs is het ensemble aangevuld met een aantal jonge spelers, waaronder Nadia Amin, Joost Bolt en Ellen Parren. De jonge regisseurs David Geysen en Aus Greidanus jr. maken elk twee nieuwe voorstellingen voor de groep. Geysen deed dat al eerder, waaronder het recente Water (als onderdeel van de theatermarathon Tuin van Holland). Aus Greidanus jr. is vanaf mei 2010 als acteur en regisseur aan het Appelensemble toegevoegd. Hij stort zich op The Wind Blows van Raymond Briggs en de theatrale fantasie Immanuel Kant. Geysen werkt aan Bacchanten van Euripides en Messen in Hennen van Davind Harrower. Meer informatie over de nieuwe programmering: www.toneelgroepdeappel.nl

Lees ook:De primeur: Tuin van Holland
Lees ook:Jahoor, de Appel is ook begonnen!
Lees ook:Nieuwe Appelmarathon: Herakles
Lees ook:Extra voorstellingen ‘Tuin van Holland’
Lees ook:De Appel komt met interactieve theatermarathon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>