Humoristisch drama over borstkanker

Drie jaar geleden werd de moeder van creatief producent Joris van de Sande na 19 jaar voor een tweede keer getroffen door borstkanker. Uit een gevoel van verbondenheid en machteloosheid ontstond de behoefte om iets te doen, maar wat? Aangezien Joris een theatermaker in hart en nieren is, was het maken van een theatervoorstelling over borstkanker een logische keuze. Ontboezemingen is een humoristisch drama over borstkanker geworden en vertelt het verhaal van vijf totaal verschillende vrouwen. Ze kennen elkaar niet, ze hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: ze hebben alle vijf borstkanker. Ontboezemingen gaat op 4 oktober in première in de Schouwburg Amstelveen.

Het alledaagse leven van vijf zeer verschillende vrouwen wordt ruw onderbroken door een knobbeltje, een bezoekje aan de dokter, de diagnose. Ieder van hen gaat op haar eigen manier de strijd aan met de ziekte, maar vooral met zichzelf. Wat doet het met je als je lijf, je vrouwelijkheid wordt aangetast? Hoe reageert je familie, je kind, je partner? Welke keuzes maak je als de dood plotseling zo dicht bij komt? Vijf vrouwen. Vijf verhalen. Over ziek zijn, geloof, seks, relaties, vakanties, tieten, pruiken, familie en appeltaart.

Ontboezemingen is gebaseerd op waargebeurde ervaringen van borstkankerpatiënten. Een muzikale voorstelling met een humoristische ondertoon en absurdistische wendingen, ontroerende overpeinzingen en hilarische momenten.

Meer informatie: www.ontboezemingen.eu

Lees ook:Ontboezemingen genomineerd voor prijs
Lees ook:De zonnige en donkere kanten van borstkanker
Lees ook:Een prachtige Belle en haar Beest
Lees ook:Hadj in de Ramadan
Lees ook:Tweede Kamerleden in toneelstuk ‘Seven’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>