Catherine ten Bruggencate speelt Koningin Wilhelmina

Actrice en schrijfster Catherine ten Bruggencate gaat de rol van Koningin Wilhelmina spelen in de nieuwe Nederlandse musical Soldaat van Oranje. Voor Catherine is het de tweede musical in haar carrière. Soldaat van Oranje gaat op 30 oktober 2010 in première in De TheaterHangaar op Vliegbasis Valkenburg bij Leiden. Tijdens de audities voor de rol van Wilhelmina waren ook de Amerikanen die deel uitmaken van het artistieke team diep onder de indruk. Het is fantastisch dat ze deze rol op zich neemt ,’ aldus regisseur Theu Boermans.

Catherine ten Bruggencate is een Nederlands actrice die in haar carrière al veel erkenning kreeg voor haar werk. In 2006 won ze een Gouden Kalf voor haar rol in de film Ik omhels je met 1000 armen van Willem van de Sande Bakhuyzen. E erder ontving ze een Gouden Kalf nominatie voor haar rol in Qui Vive van regisseur Frans Weisz. Naast film, kent haar carrière ook op het toneel veel hoogtepunten. Voor haar rol van Harper Pitt ontving zij de Colombina. Zoals later ook voor haar spel in Freule Julie. Voor de vertolking van ‘de vrouw van de president’ in De President werd Catherine onderscheiden met de Theo d’Or. In totaal werd zij driemaal genomineerd voor deze hoogste toneel onderscheiding. Ze speelde grote rollen bij onder meer Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep De Appel, het RO Theater en het Nationale Toneel.

Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van de bekendste verzetshelden van ons land. Hij bouwde tijdens de Tweede Wereldoorlog een bijzondere vertrouwensrelatie op met Koningin Wilhelmina. Dit spannende, oer-Hollandse heldenverhaal is bewerkt voor het toneel door Edwin de Vries (script), de Amerikanen Tom Harriman (muziek) en Pamela Phillips Oland (liedteksten) en Frans van Deursen (Nederlandse vertaling liedteksten).

Lees ook:Theu Boermans regisseur musical ‘Soldaat van Oranje’
Lees ook:Theu Boermans krijgt Sjerp van Oranje
Lees ook:Amsterdam eert Jeroen Krabbé
Lees ook:Kitty Courbois onderscheiden
Lees ook:Actrice Catherine Ten Bruggencate genomineerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>