Krijg nou Titus! genomineerd voor Gouden Krekel 2010

Krijg nou Titus! van Theatergroep Siberia is genomineerd voor de Gouden Krekel 2010 voor ‘meest indrukwekkende productie’. De voorstelling is een bewerking van Shakespeare’s Titus Andronicus voor jongeren vanaf twaalf jaar. Eerder nomineerde de jury Woeste Hoogten van Theater Artemis i.s.m. Theater Antigone. De winnaar van de Gouden Krekel wordt bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 12 september in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De jury over de voorstelling: ‘Scherpe dialogen, geile confrontaties, bloed dat met liters over het toneel gutst. Krijg nou Titus! in regie van Floris van Delft dondert over de toeschouwer heen en laat hem anderhalf uur later, naar adem snakkend, achter. Samen met Wolter Muller maakte Van Delft een vakkundige bewerking van Shakespeare’s Titus Andronicus voor jongeren vanaf twaalf jaar. De kern van dit stuk, over wraak nemen in al zijn gruwelijke facetten, blijft daarbij fier overeind. Een woud van kettingen en hout, een ontwerp van Niek Kortekaas, is de abstracte arena waar het zich afspeelt. Daarbinnen vijf acteurs die als hyena’s om elkaar heen cirkelen, dreigend en tergend. Zij spelen vet én ontroerend, rauw én glashelder. Met Krijg nou Titus! bevestigt Floris van Delft zijn reputatie als regisseur wiens werk je moet volgen. De keuze voor deze openingsproductie door de nieuwe Rotterdamse Theatergroep Siberia, getuigt van een eigenzinnigheid die smaakt naar meer’.

Lees ook:Krijg nou Titus wordt vervolgd
Lees ook:Een Odyssee winnaar Zilveren Krekel
Lees ook:Anniek Pheifer genomineerd
Lees ook:Gouden Krekel voor Nastaran Razawi Khorasani
Lees ook:Shakespeare in sneltreinvaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>