Bezwaar Oerol tegen OC&W gegrond verklaard

16 april 2010 gaat bij Oerol de boeken in als een gedenkwaardige dag. Vandaag gaf de rechter het festival gelijk in een zaak tegen het ministerie van OC&W. Dat besloot in 2008 de subsidieaanvraag van Oerol af te wijzen. Het ministerie was van mening dat het toonaangevende festival niet aan de criteria voldoet om voor de landelijke basisinfrastructuur in aanmerking te komen. Daar was Oerol het niet mee eens en de rechtbank te Leeuwarden heeft dit bezwaar gegrond verklaard. Het besluit op bezwaar van de minister wordt vernietigd. En de minister moet zich opnieuw uitspreken, met in achtneming van deze beslissing. Er kan nog wel beroep worden aangetekend door het ministerie, maar het ziet er naar uit dat Oerol (terecht) een plek in de BIS heeft verworven.

Lees ook:Oerol krijgt subsidie
Lees ook:Kwatta wint hoger beroep tegen Raad voor Cultuur
Lees ook:Toneelmakerij 1,1 miljoen minder subsidie
Lees ook:Thema Oerol 2011 is ‘geluid’
Lees ook:Theatercompagnie haalt gelijk in subsidiezaak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>