Theater RAST te gast in Istanbul

Van 6 april tot en met 4 mei zijn Nederlandse gezelschappen en theatrale initatieven te gast in Istanbul, tijdens het minifestival Amsterdam Istanbul Inspirations. AII is een bijzonder palet van, door Istanbul geïnspireerde kunsten, uit Nederland in het kader van Istanbul Culturele Hoofdstad van Europa 2010. Het initiatief komt van drie Amsterdamse organisaties: Theater RAST, Podium Mozaïek/Stichting V.E.T. en Stichting Kulsan. Tijdens Amsterdam Istanbul Inspirations worden de theatervoorstelling Eleni en Roos van Theater RAST, de moderne dansvoorstelling Geboeid van Podium Mozaïek/Stichting V.E.T. en een fotoexpositie van Erkut Onart, georganiseerd door Stichting Kulsan, gepresenteerd. Deze gezamenlijke presentatie vindt plaats in drie verschillende theaters in Istanbul (Kumbaracı50, Tiyatro-Z en Kartal Sanat Tiyatrosu) en in galerie Mali Musavirler Odasi.

Eleni en Roos van Theater RAST is een multimediale theatervoorstelling over twee dames op leeftijd, de Griekse Eleni en de Turkse Roos. Tegen de achtergrond van een veranderende Istanbul komt hun vriendschap in een ander daglicht te staan als hun gezamenlijke verleden boven komt drijven. In de dansvoorstelling Geboeid van Podium Mozaïek/Stichting V.E.T. ontmoeten oud en jong en de twee culturen van Oriëntaalse opera en urban culture elkaar. Voor deze urban opera liet choreografe/regisseuse Susanne Marx zich inspireren door het tijdloze liefdesverhaal uit de opera Die Entführung aus dem Serail van W.A. Mozart.

Lees ook:Jong RAST blijft jongeren kans bieden met nieuwe DEGASTEN
Lees ook:De internationale week van de schouwburg
Lees ook:Zesde International Storytelling Festival in Amsterdam
Lees ook:Adelheid Roosen naar Istanbul
Lees ook:Koning en Koningin aanwezig bij opening Holland Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>