Toneelstuk Shakespeare herontdekt

Niemand minder dan de bekende dichter William Shakespeare schreef mee aan het toneelstuk Double Falsehood (Dubbel Bedrog). Dat heeft Shakespearekenner Brean Hammond maandag tegen de BBC gezegd. Double Falsehood was al lang bekend. Het dook in de 18e eeuw op als een stuk van Shakespeare, maar werd toen snel afgedaan als een falsificatie. Maar volgens Hammond schreef Shakespeare het stuk samen met een collega, toneelschrijver John Fletcher. Het was in die tijd normaal om samen aan toneelvoorstellingen te werken, stelt hij. De geleerde ziet de hand van Shakespeare vooral in de eerste twee aktes van Double Falsehood. Kenners namen het toneelstuk maandag op in de wetenschappelijk verantwoorde uitgave van toneelstukken van de beroemde Engelse schrijver en dichter, The Arden Shakespeare. Double Falsehood zou rond 1612 zijn geschreven. (ANP/BVDL)

Lees ook:Italiaans stuk van Nederlandse hand
Lees ook:NNT speelt Paulo Coelho’s 11 minuten
Lees ook:Theaterversie van Spuiten en Slikken
Lees ook:Shakespeare in sneltreinvaart
Lees ook:De grote volksverhuizing van HZT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>