Appel maakt voorstellingen voor The BIG5

Van vrijdag 11 tot en met zaterdag 13 juni vindt, tijdens het openingsweekend van de wereldkampioenschappen voetbal, in Den Haag het internationale Festival BIG5 plaats. Tijdens dit festival staat de ontmoeting op het gebied van theater, dans, film, muziek en beeldende kunst tussen Nederland en Zuid-Afrika centraal. BIG5 vindt plaats in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag en wordt georganiseerd door Toneelgroep De Appel, Korzo, Paard van Troje, Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Voor BIG5 maakt Toneelgroep De Appel twee nieuwe voorstellingen met Appelacteurs en studenten van de Nederlandse- (Amsterdam, Maastricht en Arnhem) en Zuid-Afrikaanse (Johannesburg en Kaapstad) toneelscholen. Eén voorstelling wordt geregisseerd door de jonge Zuid-Afrikaanse theatermaker David Johnson. De andere voorstelling wordt geregisseerd door Aus Greidanus jr.

Randprogramma
Het gevarieerde randprogramma bestaat uit. lezingen, workshops, masterclasses en presentaties door theatermakers, dansers, artistiek leiders, muzikanten, filmers en kunstenaars.
Enkele namen: Aus Greidanus sr, David Johnson, Hans van den Boom, Joeri Dubben, Stephen Hobbs, Bram Vermeulen, Jay Pather en Mike van Graan. De Long Table in de foyer van Theater aan het Spui is de centrale plek voor ontmoeting. Elke festivaldag vinden onder het motto Food for Thoughts aan de Long Table dinnertalks plaats. Artiesten, gasten, medewerkers en publiek eten en praten met elkaar.

Meer informatie: www.toneelgroepdeappel.nl

Lees ook:Première reading Toneelgroep De Appel
Lees ook:Openbare repetities bij De Appel
Lees ook:Sascha Bulthuis overleden
Lees ook:De Appel wint Den Haag Marketing Promotieprijs
Lees ook:Aus Geidanus neemt afscheid van De Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>