Jeroen Spitzenberger blogt

Tegenwoordig volstaat een simpele website niet meer om een theaterroductie onder de aandacht te brengen. Gezelschappen maken er hele interactieve happenings van door de sociale media als Hyves, Youtube en Twitter vol enthousiasme in te zetten. Maar dat is niet alles. De theaterliefhebber krijgt steeds vaker een digitaal kijkje achter de schermen door blogs waarin spelers of makers het repetitieproces voor de buitenwereld openbaar maken. Het Nationale Toneel is erg actief op dit vlak en afgelopen week werd de blog van acteur Jeroen Spitzenberger verrijkt met filmpjes. Wil je door middel van schrijfsels en filmpjes op de hoogte blijven van de voortgang van de nieuwe voorstelling Pier Paolo Pausolini -P.P.P  die op 1 april a.s. in première gaat? Kijk dan hier!

In Pier Paolo Pasolini – P.P.P. kruipt Jeroen Spitzenberger in de huid van de bekende Italiaanse cineast en schrijver. Regisseur Franz Marijnen koestert al jaren een fascinatie voor Pasolini. Eerder maakte Marijnen bij het Nationale Toneel de succesvolle voorstelling over de geniale pianist Glenn Gould. Nu volgt Pier Paolo Pasolini – P.P.P., een uitzonderlijk portret van een controversieel genie.

Pasolini (1922-1975) schreef beeldschone gedichten en verhalen, maar choqueerde ook en wekte met zijn werk de afkeur op bij veel Italianen. Pasolini’s leven zat vol tegenstrijdigheden. Hij noemde zichzelf een marxistische christen, waarmee hij zowel de katholieke kerk als de communistische partij tegen zich in het harnas joeg. Als homoseksuele vrouwenman woonde hij zijn leven lang bij zijn moeder. Hij was een kosmopoliet die graag in snelle auto’s reed, maar hield tegelijkertijd van het trage leven op het Italiaanse platteland. De communist Pasolini ageerde tegen de kapitalistische politiek die het rauwe leven in de sloppenwijken in stand hield, maar zijn vriendjes konden hem niet ordinair genoeg zijn. Volgens sommigen was Pasolini een genie, volgens anderen een perverseling, maar hoe dan ook een visionair. Uiteindelijk werd hij bruut vermoord.

Lees ook:Jeroen Spitzenberger wint Guido de Moorprijs
Lees ook:Dat kun je niet maken!
Lees ook:Jeroen Spitzenberger speelt hoofdrol in Het Stenen Bruidsbed
Lees ook:Mark Rietman vervangt Jeroen Spitzenberger bij NT
Lees ook:De Appel presenteert nieuwe ‘Orgia’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jeroen Spitzenberger blogt

 1. Petra van de Laar

  Beste Jeroen,
  5 juli 2011 ga ik trouwen. Mijn bruiloft staat in het teken van de film : alles is liefde:

  Mijn vraag is of ik jou kan inhuren? ik hoor het graag,

  Groetjes Petra

    /   Reply  / 
  1. Suzan Auteur

   Petra, je kunt Jeroen via deze site niet bereiken. Je zult hiervoor contact moeten opnemen met zijn management.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>