Titia Bouwmeester wint prijs

In de Slachthuisbuurt in Haarlem Oost vertellen buurtbewoners elkaar verborgen verhalen uit hun buurt. Titia Bouwmeester (‘t 5e Kwartier, Dogtroep) werkt al anderhalf jaar aan een grootschalig project dat met de voorstelling Stek zal worden afgesloten.  Op een YouTube-filmpje is te zien hoe artistiek leider Bouwmeester met haar keuken door de wijk trekt, waar bewoners hun verhalen vertellen tijdens een maaltijd met muziek. Het filmpje van het project was goed voor de eerste prijs van het ‘Kunst en Cultuur voor je Wijk filmfestival’. Stek gaat op 21 januari a.s. in première.

De jury zeg: ’Het project is breed ingestoken. Er is werkelijk sprake van een dwarsdoorsnede van de gemeenschap, waardoor het hier gaat om kunst die gedragen wordt door alle buurtbewoners. Bovendien is de film mooi in evenwicht, waaruit respect voor de buurtbewoners spreekt’. De Verhalenkeuken ontvangt met deze overwinning een geldbedrag van €1.000,- en een workshop naar keuze, verzorgd door MOVISIE.

Meer informatie over De Verhalenkeuken en Stek: www.5ekwartier.nl

Lees ook:FC Twente komt met een theaterstuk
Lees ook:Zina neemt de wijk
Lees ook:Locatievoorstelling over maakbare samenleving
Lees ook:Kerstagenda: Zina neemt de Groningse wijk
Lees ook:Herkomst bijzondere maskers ontdekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>