Richard McBeef en de high school killer

Op 16 april 2007 schoot de Koreaanse Amerikaan Cho Seung-Hui (1984-2007) op de Virginia Polytechnic Institute and State University (Virginia Tech) 32 medestudenten dood en verwondde 25 anderen, waarna hij zelfmoord pleegde. Met deze daad neemt hij plaats in de reeks high school shootings, waarvan het begin kan worden gemarkeerd bij het zogenaamde ‘Columbine massacre’ van 20 april 1999, gepleegd door Eric Harris en Dylan Klebold. Productiehuis Rotterdam maakt met twee Rotterdamse beeldend kunstenaars – Jonas Staal en Vincent van Gerven Oei – en een aantal acteurs van Wunderbaum een bewerking van het theaterscript Richard McBeef, één van de twee nagelaten theaterstukken geschreven door Cho Seung-Hui.

 Het uitgangspunt van dit project is het zo exact mogelijk opvoeren van Richard McBeef op basis van de aanwijzigingen in het script van Cho. Het stuk wordt slechts éénmaal opgevoerd op woensdag 6 januari in de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Na de opvoering van Richard McBeef zullen de makers en acteurs in gesprek treden met Chris Keulemans (schrijver, journalist en voormalig directeur van De Balie). Hierbij zal het werk van Cho centraal staan, maar ook andere werken van de high school shooters besproken worden. Tevens zal tijdens deze gelegenheid voor het eerst de publicatie Follow Us or Die te koop aan worden geboden, een door Van Gerven Oei en Staal gemaakte selectie uit de werken van de high school shooters: hun manifesten, literaire teksten, gedichten, toneelstukken (waaronder Richard McBeef), dagboeken, fotowerken, tekeningen en video’s.

Meer informatie: www.rotterdamseschouwburg.nl

Lees ook:Walraven volgt nieuwe Toneelschool directeur op
Lees ook:Nederland in oorlog
Lees ook:Het nieuwe Theater Rotterdam zoekt jong talent
Lees ook:Tournee Mijn Ede wegens succes opnieuw verlengd
Lees ook:Afscheidsvoorstelling Scholten van Aschat uitverkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>