Sesamstraat in 2010 naar theater

In september 2010 gaat de voorstelling Het mooiste van Sesamstraat in première. Sjoerd Kuyper schrijft het script en de liedteksten voor deze oorspronkelijke Nederlandse theaterversie van het wereldberoemde kinderprogramma. Tjeerd Oosterhuis componeert de muziek en Albert Jan van Rees regisseert de voorstelling. Het is de eerste keer dat moedermaatschappij Sesame Workshop toestemming geeft een voorstelling te maken die mede gebaseerd is op de karakters uit de Nederlandse televisieserie.

Producent Mark zegt: ‘We zijn erg trots op de kans die we van Sesame Workshop krijgen. Ons uitgangspunt is dat we een voorstelling maken die de intimiteit van de huiskamer benadert. Alsof je echt op de thee bent bij Bert, Ernie, Tommie en onze blauwe Pino in Sesamstraat. We maken er een vrolijke, knusse en interactieve voorstelling van.’

Sesamstraat wordt al 40 jaar in ruim 130 landen en in meer dan 25 verschillende internationale versies uitgezonden. Op 4 januari 1976 begon de NOS (nu NPS) met het uitzenden van Sesamstraat in Nederland. Naast de internationale figuren zoals Bert, Ernie en Elmo zijn er speciale figuren door de Nederlandse Sesamstraat ontwikkeld: Pino, Tommie, Ieniemienie en sinds 2003 het babyvarkentje Purk.

Lees ook:Nederlandse Sesamstraat in het theater
Lees ook:Bert en Ernie zijn kwaad!
Lees ook:Paul Haenen in Die Fledermaus
Lees ook:Bert Hana maakt live docu
Lees ook:Nederlands theaterstuk over alcoholgebruik naar België

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sesamstraat in 2010 naar theater

  1. oma jolanda en chayenna (3j)

    we (oma en chayenna 3j) zijn vandaag naar de try-out geweest van sesamstraat,heeeeeeeeeel erg genoten,een hele leuke voorstelling voor iedereen met kleine kinderen.Mijn kleindochter leefde zich helemaal en danste vrolijk met de liedjes mee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>