Nieuwe directeur voor DeLaMar

Edwin van Balken (46) is per 1 november aangetreden als directeur exploitatie van het DeLaMar theater in Amsterdam. Dat heeft de directie maandag bekendgemaakt. Samen met algemeen directeur Fons Bruins is Van Balken verantwoordelijk voor de exploitatie en programmering van het theater. In 2011 volgt Van Balken Bruins op als algemeen directeur van DeLaMar, een initiatief van VandenEnde Foundation.

Van Balken werkte eerder onder meer als commercieel directeur bij de NS Stations en als manager retail bij Amsterdam Airport Schiphol. ”Edwin van Balken heeft een rijke ervaring op het gebied van de ontwikkeling en exploitatie van publiekslocaties. Ik herken in hem ook de passie voor het theater”, aldus Joop van den Ende. Onder de naam DeLaMar opent het voormalige Nieuwe de la Mar Theater volgend jaar november zijn deuren. Dit theater werd in 1947 opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. DeLaMar gaat zich richten op hoogwaardig theater. Het theater krijgt twee zalen met in totaal ruim 1550 stoelen. (ANP)

Lees ook:DeLaMar Theater gaat zelf toneel produceren
Lees ook:En dan nu het echte bericht over de watersnoodramp!
Lees ook:Wim Sonneveldzaal in DeLaMar Theater
Lees ook:Willem Nijholt over het oude en nieuwe Delamar Theater
Lees ook:Oerol krijgt nieuwe directeur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>