Drie genomineerden voor de TheaterFotoPrijs 2009

Een vakjury onder leiding van Patricia Steur heeft uit meer dan 180 inzendingen de spelfoto’s van Jochem Jurgens, Jan-Reinier van der Vliet en Leo van Velzen genomineerd voor de TIN TheaterFotoPrijs 2009. Deze prijs – voorheen de TIN/VVTP Theaterfotoprijs – reikt Theater Instituut Nederland uit voor de beste spelfoto van een theaterproductie van het afgelopen seizoen. Patricia Steur; “Een spelfoto moet natuurlijk een goede foto zijn, maar ook de essentie van de theaterproductie weten te vangen, daar hebben we alle inzendingen kritisch op beoordeeld”. De winnaar wordt op 11 november door de juryvoorzitter bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Nicolaaskerk te Utrecht met speciale gast Peter Greenaway. Dan zullen ook de ander twee TIN Theaterprijzen – TheaterAffichePrijs en, nieuw dit jaar, de Wijnberg ScenografiePrijs – worden uitgereikt.

Foto: Jochem Jurgens – Wiek – Boukje Schweigman/St. Stuim

Lees ook:Nominaties TheaterFotoPrijs 2010 bekend
Lees ook:Vijf fotografen genomineerd voor TheaterFotoPrijs 2011
Lees ook:Nominaties VVTP TheaterFotoPrijs 2012 bekend
Lees ook:Leo van Velzen maakt beste theaterfoto
Lees ook:TIN reikt eerste Wijnberg Scenografieprijs uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>