Sascha Bulthuis overleden

Toneelspeelster Sacha Bulthuis is donderdag na een kort ziekbed in haar woonplaats Den Haag overleden.Dat maakte Toneelgroep De Appel, waar Bulthuis sinds 1976 aan verbonden was, vandaag bekend.  Bulthuis is 61 jaar geworden. De Haagse actrice ontving tijdens haar carrière tweemaal de Theo d’Or. In 1974 kreeg ze de belangrijke toneelprijs voor haar vertolking van Jo in Een vleug van honing van Shelagh Delaney en in 1992 voor de rol Lotte in Groot en Klein van Botho Strauss (Toneelgroep De Appel). (ANP)

Bulthuis was getrouwd met regisseur Aus Greidanus sr. en heeft drie kinderen, waarvan er twee acteren: Aus Greidanus jr. en Pauline Greidanus. Bulthuis was onlangs door haar ziekte genoodzaakt haar hoofdrol in De Kersentuin van het Nationale Toneel terug te geven.


Sasha Bulthuis leest voor uit Ben ik al geboren (2008)

Lees ook:Aus Greidanus sr. over Sasha Bulthuis
Lees ook:Aus Geidanus neemt afscheid van De Appel
Lees ook:Condoleance Sasha Bulthuis
Lees ook:De Appel krijgt OIKOS Publieksprijs
Lees ook:Toneelgroep De Appel laat decor onder water lopen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>