Daan Schuurmans in Ko!

Dertig jaar na zijn overlijden komt er een toneelstuk over acteur Ko van Dijk op de planken. Het stuk, geschreven door Dick van den Heuvel en geregisseerd door Titus Tiel Groenestegen, blikt terug op het leven van de acteur. Van Dijk speelde rollen op het toneel, in televisieseries, speelfilms en hoorspelen. Daarnaast sprak hij in radio-interviews en boeken openhartig over zijn privéleven. ‘Ko’ is een eerbetoon met in de hoofdrollen Daan Schuurmans, Titus Muizelaar, John Leddy en Lieke Rosa Altink.

Het toneelstuk is gemaakt aan de hand van het vele originele materiaal dat van Van Dijk beward is gebleven. Ko! speelt zich af in een verzorgingstehuis, waar een oude handelsreiziger naar interviews luistert en de acteur op video bekijkt. Zo wordt hij langzaam maar zeker Ko van Dijk. Met zijn stiefzoon haalt hij herinneringen op aan een geadopteerd verleden en komen de rollen van Van Dijk weer tot leven. Een leven dat vol theater was, maar ook vol eenzaamheid.

Meer informatie: www.stichtingbeeldenstorm.nl

Foto: Kippa

Lees ook:De mist rond Ko van Dijk
Lees ook:Nieuw: What we SEE
Lees ook:VMBO-ers spelen mee in Roos_09
Lees ook:Waldemar Torenstra in stuk over Nietzsche
Lees ook:De hartverscheurende dood van een handelsreiziger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>