Veghelse Toneel Publieksprijs voor Boeing Boeing

Ieder jaar reikt Theater De Blauwe Kei uit Veghel een publieksprijs uit voor de beste toneelvoorstelling van het seizoen. Het publiek koos in 2008/2009 unaniem voor de komedie Boeing Boeing van Joop van den Ende Theaterproducties. De voorstelling werd gewaardeerd met een gemiddelde van maar liefst een 9,2. Directeur van De Blauwe Kei, Yan van der Heijden, reisde af om de prijs persoonlijk te overhandigen aan vertaler en hoofdrolspeler Jon van Eerd, uitvoerend producent Margreet Wieringa en Linda Terlaak van Senf Theaterpartners. Het was dit jaar de vijfde keer dat de prijs werd overhandigd, maar niet voor het eerst dat Van Eerd hem in handen kreeg. In 2004/2005 won hij met De Tante van Charlie, waarin Jon een hoofdrol vertolkte.

De reactie van de winnaars: “fantastisch dat Theater De Blauwe Kei naar Amsterdam is gekomen om de Veghelse Toneel Publieksprijs te overhandigen. Het is voor de makers en artiesten een groot compliment om een dergelijke prijs in ontvangst te nemen. Een publieksprijs is daarin wellicht de mooiste bekroning, want voor het publiek maken we uiteindelijk met zoveel liefde theater. Boeing Boeing was een productie waar wij bijzonder trots op zijn en waar we met veel plezier aan terugdenken”.

Foto: Harm ten Brink

Lees ook:Gezien: Boeing Boeing
Lees ook:Jon van Eerd schrijft comedy
Lees ook:Zegetocht van Boeing Boeing
Lees ook:Oranje Boven dingt mee naar Toneelprijs
Lees ook:Nasrdin Dchar en Carine Crutzen winnen Esta Acteerprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>