Ingebeelde Zieke breekt record

De Utrechtse Spelen heeft met Molières uitbundige komedie De Ingebeelde Zieke in vijf weken een record aantal van 22.000 bezoekers getrokken in de Stadsschouwburg Utrecht. Inclusief een extra speelweek werden in totaal 27 voorstellingen gegeven met een gemiddelde zaalbezetting van 90%. De Ingebeelde Zieke is de eerste grote productie van het nieuwe Utrechtse theatergezelschap onder leiding van regisseur Jos Thie en was exclusief in Utrecht te zien.

Niet eerder in de geschiedenis van de Stadsschouwburg Utrecht werd een toneelvoorstelling zo lang achtereen geprogrammeerd en was de belangstelling zo groot. “Het is met deze toegankelijke productie gelukt om een breed publiek te bereiken zonder artistieke concessies te doen”, aldus regisseur Jos Thie. “De combinatie van de tijdloze toneeltekst van Molière, de prachtige muziek en de uitstekende cast heeft tot dit succes geleid. ”

Het was de eerste keer dat  Molières De Ingebeelde Zieke met onder meer Loes Luca, Paul R. Kooij, Tjitske Reidinga en Peter de Jong en Karel de Rooij (Mini en Maxi) in een ‘gereconstrueerde versie’ in Nederland te zien was, inclusief enkele entre’acts, die bij de meeste uitvoeringen sneuvelen. Ook  was  de hervonden barokmuziek van  Marc-Antoine Charpentier na bijna 350 jaar weer te beluisteren. In de voorstelling werd de muziek uitgevoerd door 14 musici van barokorkest Musica Poetica o.l.v. Jörn Boysen.

Reprise
Aanstaande zaterdag  19 september valt na het applaus voorlopig het doek voor deze productie. Voorlopig, want De Utrechtse Spelen neemt deze voorstelling in reprise bij de opening van het theaterseizoen 2011/2012 met dezelfde groep spelers. Ook dan is de voorstelling met zijn grootse decors en uitbundige kostuums  weer uitsluitend in serie te zien in de Stadsschouwburg Utrecht.

De volgende productie van De Utrechtse Spelen is ‘Ik, Calvijn’ van Sophie Kassies in een regie van Erik Snel met Mathieu Güthschmidt in de rol van Calvijn.  Première is op zondag 1 november om 10.00 uur (!) in Theater De Paardenkathedraal in Utrecht.

Meer informatie: www.deutrechtsespelen.nl

Lees ook:Fotoreportage eerste dag Ingebeelde Zieke
Lees ook:Tjitske Reidinga in abri
Lees ook:Peter Blok vervangt Kees Hulst in De Ingebeelde Zieke
Lees ook:Georgina Verbaan in reprise ‘Ingebeelde zieke’
Lees ook:Paardenkathedraal wordt Utrechtse Spelen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ingebeelde Zieke breekt record

 1. ewj moorman

  ik ben er op 14 aug geweest
  en ik vond harstikke gezellig
  ik heb ervan genoten
  ik was al: fan (vincent croiset&tjiske reidinga)
  ook de ander spelden allemaal harstikke goed
  enn me zus vond ook harstikke goed
  ik hoop dat ze volg jaar ook iets samen gaan doen wat ik ben grote fan van ze

    /   Reply  / 
 2. ewj moorman

  we vond voornamelijk heel goed
  dat(je niemand meer kunt vertrouwen,bonnefoi gespeelt door vincent croiset,
  me zus en ik vond goed stuk
  en ook de ander de het fantasie

    /   Reply  / 
 3. ewj moorman

  ik vond heel mooie avond
  prachtig kostuums en goede verhalen en goede acteur&actrice en ik heb er van genoten
  dit was pas me 3 toneelstuk de eerste met deze acteurs&actrice maar dit toneelstuk vond ik tot nu toe de mooiste omdat goede gespeelt werd
  dat vond ik goed .

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>