Eredoctoraat voor Johan Simons

Vandaag reikt de Universiteit Gent een eredoctoraat uit aan Johan Simons, artistiek directeur van het NTGent. Het eredoctoraat kadert in de inspanningen van de UGent om het Gentse cultuurleven mee te ondersteunen en te stimuleren.  Sinds 2005 is Johan Simons artistiek directeur van het gezelschap, en slaagde erin het Gentse stadstheater om te vormen tot een bloeiend en opgemerkt theaterhuis dat ook in het buitenland hoge ogen gooit. De onderscheiding is een waardering voor de vernieuwende visie, de internationale weerklank en het maatschappelijk engagement in het werk van Johan Simons.

Tien Geboden
Tijdens de plechtigheid wordt de achtste decaloog uit de vorig seizoen bejubelde voorstelling Tien Geboden nog eens gespeeld. Deze scène is passend tijdens de uitreiking van Johan Simons’ eredoctoraat, omdat ze toont hoe theorie en praktijk onontkoombaar met elkaar in botsing kunnen komen. Een weloverwogen, ethisch verantwoorde keuze heeft een levenslang schuldbesef tot gevolg. Dit verhaal toont de poging om met intellectuele arbeid greep te krijgen op een onbegrijpelijk verleden.

Lees ook:Johan Simons ontvangt eredoctoraat
Lees ook:Johan Simons in vol ornaat
Lees ook:Johan Simons wordt artistiek directeur Theater Rotterdam
Lees ook:Johan Simons waarschijnlijk terug naar NTGent
Lees ook:Johan Simons geselecteerd voor theatertreffen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>