Repetities Afscheidsmonologen van start

Op maandag 31 augustus gingen de repetities van De Afscheidsmonologen van start. De Afscheidsmonologen is de nieuwste loot aan de boom van de succesvolle monologenreeks, waarin na De Vagina Monologen, De Gesluierde Monologen en Het Goede Lichaam ontroerende, verrassende en humoristische verhalen over de dood centraal staan.

Leopold Witte, onder andere bekend van Orkater, Gooische Vrouwen en de VPRO-serie De Gebakken Mannetjes, neemt de regie voor zijn rekening. Actrice Rian Gerritsen is het vaste gezicht van de voorstelling. Iedere avond wordt zij bijgestaan door muzikant Arend Niks en twee gastlezers die in wisselende bezetting hun opwachting maken. Deze gastlezers bestaan uit een poule van bekende Nederlandse acteurs, politici, presentatoren en sporters, zoals: Frits Barend, Noraly Beyer, Peter Blok, Sipke Jan Bousema, Nelli Cooman, Philip Freriks, Hanneke Groenteman, de Meiden van Halal, Nelleke van der Krogt, John Leerdam, Marga van Praag, Joost Prinsen, Mimoun Ouled Radi, Jochem Uytdehaage en vele anderen.

Het aftakelingsproces, rouwverwerking en het leven na de dood komen aan bod, maar ook onderwerpen als modeverschijnselen en rituelen rond de dood. Het is niet allemaal pijn en verdriet wat de klok slaat, De Afscheidsmonologen zijn soms ook hilarisch – er kan en mag om de dood gelachen worden.

Diverse schrijvers, acteurs en cabaretiers tekenden voor een persoonlijk verhaal over dit universele onderwerp, waaronder Judith Herzberg, Kees van Kooten, Sara Kroos, Cornald Maas, Koos Meinderts, Gijs Scholten van Aschat en Nilgün Yerli.

Meer informatie en speellijsten: www.bostheaterproducties.nl

Lees ook:De Afscheidsmonologen nieuwste in monologen-reeks
Lees ook:Stiekem toneeldebuut Anita Witziers
Lees ook:Het afscheid van Barend en Witziers
Lees ook:De gesluierde monologen naar Festival Avignon
Lees ook:Arjan Ederveen op reprise

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>