Televisieregistratie Het Toneel Speelt

Het afgelopen jaar is door de VPRO een aantal Nederlandse theaterproducties opgenomen, om in het kader van de nieuwe serie Toneel op 2 uitgezonden te worden. Elke voorstelling is speciaal voor televisie gefilmd en de regie was in handen van Peter de Baan, bekend van het succesvolle De Vloer Op. Het Toneel Speelt bijt morgenavond het spits af met Geslacht. De hoofdrollen zijn onder andere voor Carine Crutzen (Vuurzee, Pleidooi, Oud Geld) en Mark Rietman (Vuurzee, Oud Geld).  

Een kinderloos echtpaar houdt met grote moeite een jarenlang huwelijk in stand. Hij is een intellectueel en zij is een geslaagde zakenvrouw. De eenzaamheid die ze bij elkaar voelen, hun verlangen naar veiligheid en geborgenheid, vindt z’n uitweg in eindeloos geruzie. Ze hebben geen antwoord op het leven en zijn verpest door cynisme, consumentisme en alles wat het moderne leven de schijn van dynamiek en schoonheid geeft. Inderdaad, schijn bedriegt. En om dat bedrog te ontdekken heb je vreemde ogen nodig. In Geslacht is dat een vriendenstel, waarvan de jongen afkomstig is uit Chili. Tegenover de wanhoop en zwartgalligheid van de moderne westerse mens toont de Chileense jongen een levenshouding die verwart omdat hij puur is.

Lees ook:Kees de Jongen opnieuw op de planken
Lees ook:Met het NNT de kerstdagen door
Lees ook:Isabelle Huppert als Blanche op Holland Festival
Lees ook:Glashouwer als theatrale economiedocent
Lees ook:Pubers met Silvia Kristel op toneel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Televisieregistratie Het Toneel Speelt

  1. Inge

    Over 3 weken Temmen van de Feeks en de laatste afl Kasimir en Karoline!!:D Kan niet wachten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>