Peter Blok vervangt Kees Hulst in De Ingebeelde Zieke

Acteur Peter Blok neemt de rol over van Kees Hulst in De Ingebeelde Zieke, de nieuwe productie van De Utrechtse Spelen (DUS). Na een repetitieperiode van vier weken is Kees Hulst gedwongen om zijn rol terug te geven in verband met een operatie die hij moet ondergaan. Blok speelt nu de rol van Béralde, de broer van Argan, het hoofdpersonage in Molières komedie.

Hulst: ”Geconfronteerd met de onvermijdelijke wachtlijsten zie ik helaas geen andere optie dan het staken van mijn werkzaamheden voor DUS. Het gaat mij temeer aan het hart omdat de verwachting van de  voorstelling hoog gespannen is. Ik heb een uiterst plezierige repetitieperiode beleefd.” Hulst houdt rekening met een herstelperiode van zes weken tot drie maanden.

Peter Blok, recent te zien geweest in De Familie Avenier (Het Toneel Speelt) en Medea (Het Nationale Toneel), is inmiddels gestart met de repetities onder leiding van regisseur Jos Thie.

De uitbundige komedie De Ingebeelde Zieke met Paul R. Kooij in de titelrol en met o.a. Loes Luca, Tjitske Reidinga, Hans Leendertse, Vincent Croiset, Peter de Jong en Karel de Rooij en barokorkest Musica Poëtica onder leiding van Jörn Boysen is vanaf 14 augustus een maand uitsluitend te zien in de Stadsschouwburg Utrecht. De première is op vrijdag 21 augustus.

Meer informatie: www.deutrechtsespelen.nl

Lees ook:Tjitske Reidinga in abri
Lees ook:Fotoreportage eerste dag Ingebeelde Zieke
Lees ook:Georgina Verbaan in reprise ‘Ingebeelde zieke’
Lees ook:Ingebeelde Zieke breekt record
Lees ook:Nurse Night in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>