Theaterfestival Boulevard Den Bosch trapt af

Den Bosch wordt vanaf vrijdagmiddag 7 augustus tien dagen lang in beslag genomen door theater, kunst en dans tijdens het Theaterfestival Boulevard. Tot en met 16 augustus worden op 22 locaties in de stad 65 voorstellingen gegeven. De helft daarvan heeft plaats op de Parade, het plein aan de voet van de Sint-Janskathedraal.

Blikvanger tijdens het 25-jarige Boulevard is de herstelde Scalawand, een decorstuk dat versierde schouwburgloges voorstelt. De scalawand werd tot 1996 jaarlijks opgebouwd, maar verdween na 1996 omdat hij versleten was. Festivaldirecteur Geert Overdam heeft er in samenwerking met de organisatie van de Gentse Feesten voor gezorgd dat de scalawand gerenoveerd is en terugkeert naar Den Bosch. Ook in Gent is het kunstwerk dit jaar weer te zien.

De entreeprijzen voor het festival variëren optreden van 1 tot 25 euro. Het laatste weekeinde wordt afgesloten met een gratis straattheaterfestival waar de internationale top aan straatartiesten te zien is. Volgens Overdam is er dit jaar extra aandacht voor hygiëne in de theatertenten en omringende horecazaken vanwege de Mexicaanse griep.

Meer informatie: www.festivalboulevard.nl

(ANP)

Lees ook:Boulevard iets minder populair
Lees ook:Boulevard krijgt geld van Prins Bernardfonds
Lees ook:Festival Noorderzon trekt 125.000 bezoekers
Lees ook:Vijf locaties stadsproject OOG Lucas De Man bekend‏
Lees ook:Recordaantal bezoekers op Spoffin festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>