Nederlands theater populair in Zürich

Het Theaterspektakel Zürich (13 t/m 30 augustus) viert dit jaar haar dertigjarig jubileum met een speciale focus op Nederlands theater. Volgens artistiek leider Sandro Lunin verdient Nederland deze speciale aandacht omdat ons land als geen ander de afgelopen decennia een onuitwisbare invloed heeft gehad op de internationale ontwikkelingen van het theater. De Nederlandse inbreng tijdens dit jubileumjaar zijn Toneelgroep Amsterdam met Romeinse Tragedies, Jakop Ahlbom met Vielfalt, Theater Max met Het geheven vingertje, Sanja Mitrovic (Veemproductie) met Will you ever be happy again? en Kassys met Good Cop Bad Cop.

Theaterspektakel Zürich
Het Theaterspektakel Zürich is een van de langst bestaande en meest toonaangevende theaterfestivals van Europa. Sinds het begin in de jaren tachtig zijn er Nederlandse producties te zien geweest van onder andere Het Werkteater, de Mexicaanse Hond, het Onafhankelijk Toneel, Theater Terra, Carver, Suver Nuver, Helmert Woudenberg, Hotel Modern, Mickery en Wederzijds. Het Theaterspektakel speelt zich af rondom het meer van Zürich en is bijzonder laagdrempelig opgezet. Jaarlijks trekt het Theaterspektakel zo’n 80.000 bezoekers. De Nederlandse bijdragen aan het Theaterspektakel worden mogelijk gemaakt door het Nederlands Fonds voor de Podiumkunsten en gecoördineerd door Theater Instituut Nederland (TIN).

Lees ook:Nieuwe titel Van Warmerdam bekend
Lees ook:Theaterprogramma Lowlands bekend
Lees ook:Fedja en Annet genomineerd
Lees ook:Extra voorstelling Cafe Lehmitz
Lees ook:Bach, Barbie and the Holy Ghost

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>