Arjan Ederveen genomineerd

And the nominees are… er zaten weer heel wat acteurs op het puntje van hun stoel, maar de genomineerden voor de meest prestigieuze theaterprijzen van Nederland zijn bekend. Lineke Rijxman, Arjan Ederveen, Pierre Bokma en Bert Luppes zijn de nieuwe namen in de lijst.

Lineke Rijxman is, voor haar rol als Hannah in Hannah en Martin van Orkater, genomineerd voor de Theo d’Or 2009. Ariane Schluter had al een nominatie op zak voor Medea, van het Nationale Toneel, evenals Sacha Bulthuis voor haar rol in Ben ik al geboren van Toneelgroep de Appel. Bij de heren strijden Arjan Ederveen, Bert Luppes en Pierre Bokma om de Louis d’Or. Tijdens het Gala voor het Nederlandse Theater, op zondag 13 september, worden de winnaars bekend gemaakt.

Dan worden eveneens de Colombina, beste vrouwelijke bijrol, en Arlecchino, beste mannelijke bijrol, bekendgemaakt. Hiervoor werden Sylvia Poorta, Wine Dierickx en Manja Topper genomineerd. De Arlecchino kan naar Oscar van Rompay, Jeroen Spitzenberger, Benny Claesens en Martijn Nieuwerf gaan.

Lees ook:Prijzenregen voor Rijxman en Luppes
Lees ook:Lineke Rijxman genomineerd voor Theo d’Or 2009
Lees ook:Extra voorstellingen Hannah en Martin
Lees ook:Hannah & Martin opnieuw in Frascati
Lees ook:Pierre Bokma en Tjitske Reidinga in hoorspel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>