De Afscheidsmonologen nieuwste in monologen-reeks

In de reeks theater-monologen (De Vagina Monologen, De Gesluierde Monologen en Het Goede Lichaam) komt Bos Theaterproducties in samenwerking met VPTZ met De Afscheidsmonologen. Dat meldde het productiebedrijf woensdag.

Het theaterstuk bevat verhalen over de dood. Op 12 november gaat de voorstelling in première in de Leidse Schouwburg, waarna een tournee door heel Nederland volgt. Het aftakelingsproces, rouwverwerking en het leven na de dood komen aan bod, maar ook onderwerpen als modeverschijnselen en rituelen rond de dood.

Diverse schrijvers, acteurs en cabaretiers verwerkten hun persoonlijke verhaal tot een monoloog, onder wie Judith Herzberg, Kees van Kooten, Sara Kroos, Cornald Maas, Koos Meinderts, Gijs Scholten van Aschat en Nilgün Yerli. Actrice Rian Gerritsen is het vaste gezicht van de voorstelling. Zij draagt de monologen voor en wordt bijgestaan door muzikant Arend Niks en twee gastlezers die in wisselende bezetting hun opwachting maken. De regie is in handen van Leopold Witte, bekend van Gooische Vrouwen.

Lees ook:Repetities Afscheidsmonologen van start
Lees ook:Het afscheid van Barend en Witziers
Lees ook:Afscheidsvoorstelling Scholten van Aschat uitverkocht
Lees ook:Topacteurs lezen Herzbergs ‘Simon’
Lees ook:Loek Zonneveld wint ACT Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>