Filmdebuut Ivo van Hove

In de Stadsschouwburg in Amsterdam ging zondagavond 10 mei het regiedebuut van Ivo van Hove (Toneelgroep Amsterdam) in première. In zijn eerste, en meteen internationale, film Amsterdam speelt, naast de Nederlandse acteurs Mimoun Oaissa, Hans Kesting en Katja Herbers, ook de Amerikaanse filmster Marisa Tomei mee.

In Amsterdam staan een rijk Amerikaans paar, een crimineel Nederlands gezin, een Frans homostel, een arbeidersgezin uit Duitsland en een illegale Marokkaan centraal. Via verschillende verhaallijnen krijgen deze personages met elkaar te maken. Op de website www.cineville.nl lezen we dat Van Hove’s film niet bij iedereen goed valt. De oorspronkelijke distributeur trok zich terug en de prent zal niet in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Hij wordt vanaf 30 juni meteen op DVD uitgebracht. Afgelopen week was Amsterdam nog wel te zien in het Amsterdamse Ketelhuis.

Van Hove heeft zijn onnavolgbare stempel op de film gedrukt en volgens producent Martin Lagestee kwam hij daardoor steeds dichter bij het kleinere publiek dat ook van Toneelgroep Amsterdam houdt. Op Cineville lezen we van Hove’s reactie, niet verbaasd over de weerstand: ‘Mijn werk roept altijd admiratie én wrevel op.’

Lees ook:Eredoctoraat voor Van Hove en Cassiers
Lees ook:Van Hove’s Opening Night in New York
Lees ook:Amerikaanse schrijver maakt stuk voor Toneelgroep Amsterdam
Lees ook:Samenwerking Toneelgroep Amsterdam met Junkie XL
Lees ook:Ivo van Hove opnieuw naar New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>