Extra voorstelling John Buijsman

Vanwege de Operadagen in de Rotterdamse Schouwburg is op zaterdag 23 mei een extra voorstelling van John Buijsmans Buk ingelast om 23.00 uur. Een extra en tevens laatste kans om te zien hoe Buijsman is geïnspireerd door Charles Bukowksi, de dirty old man van de Amerikaanse literatuur. Buijsman is onder andere bekend van zijn rollen in Lunatiks, de Gamma commercials en zijn bijdrage aan het televisieprogramma Raymann is Laat.

Charles Bukowksi, de schrijver die de ervaringen van het gewone leven voor het eerst onopgesmukt, rauw, maar met veel gevoel voor humor op papier zette. Hij verkreeg de reputatie van dirty old man van de Amerikaanse literatuur. Bukowski was al ‘on the road’ voordat het modieus werd, hing rond in kroegen en sliep in luizige hotels. King van de kortstondige baantjes. Een enorme authenticiteit en een groot verstand, maar niet altijd zin hebben om er iets nuttigs mee te doen. Vrijheid staat boven conformisme. Aanpassing leidt tot doodsheid. Reputaties veroorzaak je en houd je in stand, maar er is altijd een achterkant.

John Buijsman wordt geïnspireerd door de enorme variëteit van de schrijver Bukowski. Als je naar Bukowski’s werk kijkt, daagt dat grote contrasten uit: de lyrische poëzie van het dagelijks leven, de grote gevoelens en de eenzame nachten tegenover de humoristische verhalen waarin hij een real life literaire soap laat zien van de werkende, zuipende of neukende gewone man. Een man die alle mannen kan zijn. Een man die andere mannen zouden willen zijn. Een leven dat ook pijn betekent, maar wel een leven in vrijheid. Een voorstelling als slices of life.

Meer info: www.mojotheater.nl

Foto: Beer Buijsman

Lees ook:John Buijsmans BUK in reprise
Lees ook:Intrigerend portret van Roland Kirk
Lees ook:Extra voorstelling De Muurspecht in Bellevue
Lees ook:Schiettent Rosa op de vlakte in grote zaal
Lees ook:Mike Starink naar België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>