Vijf premières op Maastricht Toneelstad Festival

Het Maastricht Toneelstad Festival staat voor de deur. Theater aan het Vrijthof presenteerde deze week, samen met de Maastrichtse theatergezelschappen, het volledige programma voor dit evenement dat van 10 t/m 17 mei in de Bourgondische stad wordt gehouden. De tweede editie van het festival kent maar liefst vijf Nederlandse premières. Daarnaast zijn voorstellingen te zien van Maastrichtse gezelschappen waaronder Theatergroep het Vervolg en Het Geluid Maastricht, maar ook internationale producties van onder andere NTGent en ’t Arsenaal.

NTGent speelt de voorstelling Vergeten Straat,  een coproductie met de RuhrTriennale in regie van Johan
Simons. Deze toneelverbeelding van de gelijknamige roman van Louis Paul Boon is in Nederland alleen in Maastricht te zien tijdens het Maastricht Toneelstad Festival.

’t Arsenaal brengt een unieke samenwerking tussen een Vlaamse, Brusselse en Senegalese theatermaker. In Febar staat migratie centraal. Onder de aanhef An Anthology of Optism schreven Jacob Wren en Pieter de Buysser een brief aan onder andere kunstenaars, wetenschappers, politici en zakenlui van over de hele wereld. Ze verzochten de uitverkorenen te reageren en probeerden zo te achterhalen wat de mogelijkheden zijn voor kritisch optimisme in de 21ste eeuw.

De twee jonge interdisciplinaire gezelschappen, Het Geluid Maastricht en Moving Theater New York, maken een voorstelling ter gelegenheid van het 400 jarig bestaan van de betrekkingen tussen Nederland en de Verenigde Staten. De voorstelling Hollandse luchten/ Dutch Skies is na de première in Maastricht onder andere in New York te zien.

Tot slot beleeft Theatergroep De Bus de première van de voorstelling Loos, waarin drie vrouwen de weg kwijtraken, wanneer de buschauffeur weigert verder te rijden. Zwijgend pakt hij zijn tas en verdwijnt; de drie passagiers blijven in verwarring achter…

Het volledige programma van het festival is te vinden op www.theateraanhetvrijthof.nl of in de speciale festivalkrant.

Lees ook:2e Maastricht Toneelstad Festival
Lees ook:Maastricht is vanaf 7 mei Toneelstad
Lees ook:Programma Maastricht Toneelstad bekend
Lees ook:Johan Simons ontvangt eredoctoraat
Lees ook:30 premières voor Oerol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>