Louterbloemen dingt mee naar Toneel Publieksprijs

De toneelvoorstelling Louterbloemen van regisseur Geert de Jong is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2009. Dat liet het Bureau Promotie Podiumkunsten woensdag weten. In de voorstelling van Toneelgroep De Appel spelen onder anderen de acteurs Sacha Bulthuis, Bob Schwarze en Hugo Maerten. Zij vertellen een verhaal over het leven op volkstuincomplex Louterbloemen. Bulthuis is ook genomineerd voor de Theo d’Or 2009, de toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol.

Bij de Toneel Publieksprijs bepaalt het publiek wie de winnaar is. Als het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger waardeert, is ze genomineerd. Via internet kunnen mensen hun stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen. De uitreiking van de publieksprijs en de andere toneelprijzen vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 13 september in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Lees ook:La voix humaine genomineerd voor publieksprijs
Lees ook:De wijze kater in race om AVRO Toneelprijs
Lees ook:Nominatie Publieksprijs voor Op Hoop van Zegen
Lees ook:Ultimo genomineerd voor AVRO Toneel Publieksprijs
Lees ook:Oranje Boven dingt mee naar Toneelprijs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Louterbloemen dingt mee naar Toneel Publieksprijs

  1. jac maris

    Louterbloemen vind ik een prachtige productie van de appel.
    Een juiste timing van de karakters op een volkstuincomplex en de verstrooiing die een nieuw echtpaar te weeg brengt, is voor mij de rede deze productie te nomineren tot toneel publieksprijs.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>