30 premières voor Oerol

Het programma van Oerol bevat in 2009 maar liefst 30 premières! Een deel van deze premières is van internationale gezelschappen, die voor het eerst in Nederland spelen. Met de voorstellingen van onder andere het Portugese Circolando en het Franse Cie B.A.L. wil Oerol haar publiek meenemen in de spraakmakende ontwikkelingen op gebied van internationaal (locatie)theater.

Naast de premières op internationaal gebied is er een lange lijst van Nederlandse gezelschappen, die een première hebben van een voorstelling, die zij veelal speciaal voor Oerol hebben gemaakt. Het eiland Terschelling, Oerol en het thema Gras tussen de planken, inspireerden dit jaar Toneelgroep de Appel, de Warme Winkel en Karina Kroft om een bijzonder locatieproject te maken dat van 12 tot en met 21 juni te zien zal zijn.

De rest van het programma bestaat uit locatieprojecten en voorstellingen die talentvolle jonge makers voor Oerol ontwikkelden. Door de intensieve samenwerking met deze jonge makers, via Atelier Oerol, is het festival niet alleen een broedplaats voor jong talent, maar wordt ook de constante vernieuwing gewaarborgd. Twee groepen die dit jaar een locatieproject maken in Atelier Oerol, waaronder ook de werkplaats van Oerol valt, zijn Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) en de beeldend kunstenaar Daan Roosegaarde samen met choreografe Giulia Mureddu. De werkplaats van Oerol wordt dit jaar begeleid door Hans Man in ’t Veld, voormalig artistiek directeur van de theaterschool en van Tryater.

Lees ook:Atelier Oerol gereduceerd
Lees ook:Meer bezoekers op Oerol
Lees ook:Atelier Oerol van start
Lees ook:Oerol krijgt nieuwe directeur
Lees ook:Thema Oerol 2011 is ‘geluid’

1 Reacties // Reageer

One thought on “30 premières voor Oerol

 1. Johannes

  Pendelbussen naar Oerol 2009!

  Naar het Oerolfestival?
  Reis direct vanuit Utrecht CS of Amsterdam CS met een touringcar naar Harlingen Haven, alwaar je gelijk op de veerboot stapt naar dit culturele festijn op Terschelling.
  Terug loop je uit de boot meteen de Festivalbus in, die je snel en comfortabel thuisbrengt.
  Een directe verbinding zonder overstappen, zonder OV vertragingen, geen gezeul met bagage, snel en voordelig!
  Daarnaast reis je met mede-Oerolbezoekers. Wél zo gezellig. Oerol begint bij je thuis!

  Woon je verder landinwaarts dan Utrecht of Amsterdam?
  Ook dan is de Festivalbus de snelste wijze om naar Oerol of naar huis te gaan!

  Afhankelijk van het aantal reserveringen, rijdt er dagelijks 1 tot 4 keer een Festivalbus retour.
  Je rijdt met een luxe touringcar inclusief gratis koffie en thee.

  Dit jaar extra handig omdat er geen treinen rijden tussen Harlingen en Harlingen Haven!

  Wil jij ook met de Festivalbus naar het Oerolfestival?
  Kijk of reserveer dan op http://www.festivalbussen.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>