Rust en onrust op Holland Festival

Serenity & Anxiety, kalmte en ongerustheid, is dit jaar het thema van het 62e Holland Festival. Het thema komt letterlijk en figuurlijk terug in de meer dan tachtig voorstellingen tijdens het culturele evenement van 4 tot en met 28 juni in Amsterdam, maakte artistiek directeur Pierre Audi dinsdag bekend.

,,Elke dag brengen de media sombere berichten op de voorpagina’s”, aldus Audi. ,,Die angst moet getemperd worden met hoop, en dat kun je vinden door het delen van artistieke ervaringen.” Sereniteit is volgens hem een van de antwoorden op ongerustheid. ,,Kunst kan een crisis als deze niet verhelpen, maar kan ons er wel doorheen helpen.”

Bezorgdheid komt bijvoorbeeld terug in ‘Eine Kirche der Angst vor dem Fremden in mir’ van de Duitse regisseur Christoph Schlingensief (1960), die het theaterstuk bedacht nadat bij hem longkanker werd geconstateerd. Met rituelen uit de katholieke kerk heeft de theatermaker zijn eigen dodenmis bedacht. De Zuiveringshal op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam wordt hiervoor tot kerk omgebouwd.

Bron: ANP

Lees ook:Berlijnse Volksbühne op Brandhaarden
Lees ook:Susanne Kennedy wint Duitse theaterprijs
Lees ook:Pierre Audi wint Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Pierre Audi mogelijk naar Salzburg
Lees ook:Kunstvorm theater in gevaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>