Lou Landré even terug bij Nationale Toneel

Acteur Lou Landré is al vijf jaar met pensioen, maar liet zich door collega Eric Schneider overhalen mee te spelen in Nocturne van het Nationale Toneel. Deze week was Landré voor het eerst terug bij het gezelschap, waaraan hij tot zijn pensioen in 2004 verbonden was. Landré speelde in vele films en toneelstukken, maar werd bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Sjakie in de films en serie over de familie Flodder.

Nocturne gaat zaterdag 21 februari in première in het eigen gebouw van het Nationale Toneel, achter de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het is pas de tweede keer dat de twee vrienden en collega’s, oude rotten in het vak, samen in hetzelfde stuk staan. Eerder gebeurde dat in een uitvoering van Shakespeares Midzomernachtsdroom. Landré is dan wel met pensioen, maar heel selectief neemt hij nog werk aan. Werk in elk geval waarvoor hij niet elke dag in de bus moet en zich telkens weer aan een nieuw theater moet aanpassen. Door Schneider liet hij zich graag overhalen voor deze voorstelling, waarvan u volgende week de recensie op Toneel.blog leest!

(ANP)

Lees ook:De dinosaurussen van het Nederlandse toneel
Lees ook:Geen economische crisis bij Nationale Toneel
Lees ook:Jubileum Eric Schneider gevierd met Gloed
Lees ook:Gloed hernomen ter ere van jubileum Eric Schneider
Lees ook:Druk première weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>