De stilte aan stukken

Peter Blok en Gijs Scholten van Asschat voeren op 2 maart eenmalig De Stilte aan Stukken op in De Kleine Komedie in Amsterdam. Deze eenmalige voorstelling vertelt de droeve geschiedenis van de zanggroep Comedian Harmonists, wiens muziek wordt gezongen door Ensemble Frommermann.

De Comedian Harmonists, bestaande uit vijf zangers en een pianist, vormden eind jaren twintig en begin jaren dertig een sensatie in Duitsland en de Verenigde Staten. Na de benoeming van Hitler in 1933 werd het de groep verboden stukken van Joodse componisten uit te voeren. Niet lang daarna werden alle optredens van Joodse artiesten afgezegd, waarna de Berufsverbote in 1935 voor het defitieve uiteenvallen van de groep zorgde. Blok en Scholten van Asschat zijn de vertellers van het tragische verhaal en dragen poëzie uit die tijd voor. Frommermann bracht de De Stilte aan Stukken eerder op de planken. Peter Blok regisseerde de voorstelling destijds.

Bron: ANP

Lees ook:Nieuwe generatie in theaterhit Cloaca
Lees ook:Opera Brundibár te zien op Theater na de Dam
Lees ook:Peter Blok vervangt Kees Hulst in De Ingebeelde Zieke
Lees ook:Datum nieuwe uitzendingen De Vloer Op bekend
Lees ook:Oud en Nieuw de vloer op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>