Neusje van de zalm in Suske en Wiske

Een animatiefilm inspreken is een vak apart en niet voor iedereen weggelegd. Dat moeten de makers van de nieuwste Suske en Wiske film, De Texas Rakkers, ook gedacht hebben. En dus kozen zij niet de minsten uit het Nederlandse acteursgilde om een rol te spelen. Dat maakte een woordvoerster van de filmmakers dinsdag bekend. Frank Lammers kruipt in de huid van Lambik, Jeroen van Koningsbrugge doet de stemmen van Theofiel en Thodore en Pierre Bokma wordt Professor Barbas.

Naast Lammers, Bokma en Van Koningsbrugge is Kees Boot te horen als Jerommeke, Raymonde de Kuyper doet tante Sidonia en Marijn Klaver en Nanette Drazic zijn Suske en Wiske. De stemopnames vinden tussen 23 februari en 6 maart plaats in Cinemeta Amsterdam.

De film is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Willy Vandersteen. Het scenario werd geschreven door Guy Mortier, Dirk Nielandt en Eric Wirix, het oorspronkelijke Vlaamse scenario is door Coot van Doesburgh hertaald. De regie is in handen van Mark Mertens en Wim Bien. Suske en Wiske – De Texas Rakkers draait vanaf 17 juni in zowel Nederland als in België in de bioscoop.

Bron: ANP

Lees ook:Loes Luca in Gooische Vrouwen
Lees ook:Maria Goos schrijft filmscenario
Lees ook:Tygo, Mark en Anniek in nieuwe film
Lees ook:Frank Lammers speelt bendelid
Lees ook:Pierre Bokma en Tjitske Reidinga in hoorspel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>