Westergasfabriek krijgt theater

Het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam krijgt een theater. Vandaag werd bekend gemaakt dat de deuren naar verwachting in september in de Zuiveringshal-Oost worden geopend.

In het theater komen een zaal voor tweehonderd bezoekers en vier kleinere ruimtes waar plek is voor vijftig tot 150 personen. De locatie is straks niet alleen te huur voor theatervoorstellingen maar ook voor andere activiteiten.

Het besluit dat de culturele instelling er komt, heeft langer op zich laten wachten dan voorzien. Theatergroep MC, een fusie tussen Made in da Shade en Cosmic theater, verzorgt de programmering. Behalve voorstellingen uit het eigen productiehuis komen er ook nationale en internationale evenementen en festivals.

Lees ook:Els inc. sluit de deuren
Lees ook:Nationale Toneel en Koninklijke Schouwburg onderzoeken fusie
Lees ook:Lataren/Venster blijft theater: De Gouvernestraat
Lees ook:Daling bijdragen cultuursector
Lees ook:Nederlandse theatergroep maakt stuk met Kosovaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>