Isa Hoes is weduwe RAF-slachtoffer

Actrice Isa Hoes kruipt vanaf dinsdag in de huid van Joke, de weduwe van de politieman Arie Kranenburg, die in 1977 als rechercheur bij de Utrechtse politie werd doordgeschoten door de Duitse terrorist Knut Folkerts van de links-extremistische organisatie Rote Armee Fraktion (RAF).

De vrouw stond op het moment van de schietpartij op het punt om hun tweede kind ter wereld te brengen. Hoes stelt haar nu in een solo voor. Joke is een productie van Podium Deluxe. De tekst is van rob van Dalen, de regie is in handen van Guusje Eijbers.

Folkerts werd gearresteerd en door de Nederlandse rechter tot twintig jaar cel veroordeeld. Hij werd vervolgens uitgeleverd aan Duitsland, dat hem veroordeelde wegens terrorisme. Hij kwam er vervroegd vrij en zat zijn Nederlandse straf nooit meer uit. Joke Kranenburg probeerde hem tevergeefs nog achter de tralies te krijgen.

De première is dinsdag in de Goudse Schouwburg. De voorstelling is tot en met april van dit jaar te zien in diverse plaatsen in Nederland (www.podiumdeluxe.nl).

Lees ook:Boete en rijontzegging voor Johnny Kraaijkamp
Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) geselecteerd voor Duits theaterfestival
Lees ook:GTST Ruben doet het met Isa Hoes
Lees ook:Buitenlandse interesse voor De Filantroop
Lees ook:Marc Klein Essink in Gelukkige Huisvrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>